Teaser: Skoda Octavia RS 2014

Skoda Octavia RS
Skoda geeft een hint naar de RS-versie van de nieuwe Octavia.

De onthulling staat pas gepland voor het Goodwood Festival of Speed op 11 juli, maar nu al lost Skoda een eerste teaser voor de nieuwe Octavia RS. Het begin van een lange teaser-campagne? Als Ferrari het mag, Skoda ook? Hoe dan ook belooft Skoda alvast dat het de snelste wagen wordt die het merk ooit produceerde. Uitgenomen de rally-beestjes natuurlijk.

Specificaties werden nog niet vrijgegeven, maar Skoda verklapt dat de nieuwe Octavia RS langer, breder en lichter zal zijn dan zijn voorganger. Niet onlogisch, gezien de wagen gebaseerd is op de reguliere Octavia die net een facelift kreeg. Ook een gevoel van motorsport, precisie ingenieurwerk en een enorme value-for-money zouden de RS eigen worden.

Hoewel de afbeelding nog nauwelijks iets onthult, konden we het nieuwe bumperwerk al even bewonderen op de gelekte afbeeldingen van een configurator. Onder de motorkap komt een 2.0-liter viercilinder turbomotor met een vermogen van zo’n 220 pk en een koppel van 350 Nm. Een dubbele uitlaat en een kleine spoiler zijn standaard.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...