Onthuld: Hyundai HND-9 concept

hyndai concept header
Hyundai presenteert ons de HND-9 Concept op het salon van Seoel.

Wat wij ik eerst aanzag als een mélange van de nieuwe Lexus LF-LC Concept en een penseelveeg Aston Martin, blijkt nu de voorbode te zijn van de next-gen Hyundai Genesis Coupé. Zelf spreken ze eerder over: “dramatic styling that represents an evolution of the Fluidic Sculpture design philosophy.” Wel niet lelijk met zijn verlengde motorkap, strakke achterkant en hexagonale grille.

De toekomstige Genesis Coupé rijdt op 22-inch alu-carbon velgen en heeft dubbele uitlaten aan beide kanten. Het interieur moet luxe en anti-retro uitstralen aan de hand van sportieve stoeltjes in een echte cockpit en high-tech besturing. Ziet er voorlopig goed uit, behalve dan dat afschuwelijk stuur. De achterwielaangedreven coupé krijgt waarschijnlijk een 3.3-liter GDI turbomotor met 362 pk als krachtcentrale, die gelinkt wordt aan een achttrapsautomaat.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...