Officieel: Jeep Cherokee 2014

Jeep Cherokee
Jeep onthult in New York alle details over de nieuwe Cherokee.

Eind februari kregen we al een kleine preview die de grond deed daveren. Nu staat de controversiële Cherokee op de stand van Jeep in New York, waarmee de constructeur ook meteen alle details vrijgeeft van haar nieuwste SUV. Sommigen vinden hem spuuglelijk, anderen bewonderen de gewaagde stap en kunnen het best wel vinden met de uiterst smalle koplampen van de MY2014 Cherokee. Hoe dan ook, er zal enige tijd moeten voorbij gaan tegen ook wij gewend raken aan het nieuwe front van deze creatie. En ook de Fiat 500L-achtige kont…

Onderhuids staat de nieuwe Cherokee op het platform van de Dodge Dart, waarmee de wagen maar liefst 181 kilogram verliest ten opzichte van zijn voorganger. De wagen beschikt ook over een onafhankelijke voor- en achterophanging en biedt een kleine primeur: een automaat met 9 (voorwaartse) versnellingen. Krachtcentrales van dienst zijn een 2.4-liter viercilinder met 184 pk en een 3.2-liter V6 Pentastar met een vermogen van 267 pk en 316 Nm koppel. Afgestemd op de Amerikaanse markt aldus, maar eens hier aangekomen vermoedelijk ook met zelfontbrander onder de kap.

Drie varianten van de vierwielaandrijving zullen worden aangeboden: Active Drive I, II en Active Drive Lock. Vanaf de tweede variant is het mogelijk om over te gaan in low-range en beschikt de Cherokee over Torque Management. Active Drive Lock voegt zoals de naam het doet vermoeden een vergrendelbaar differentieel voor de achteras toe. Deze variant is standaard op de Cherokee Trailhawk.

Binnenin werd het interieur volledig onder handen genomen en wordt de bestuurder verwend met een 3.5- of 7-inch LED-scherm als instrumentenpaneel. De passagiers kunnen ook meekijken op het standaard 5-inch of optioneel 8.4-inch multimediascherm met satellietnavigatie en Bluetooth. Adaptive Criuse Control, ParkSense, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning en andere technische vernuftigheden wapenen de Cherokee voor de nabije toekomst.

De nieuwe Jeep Cherokee zal gebouwd worden in de Verenigde Staten te Toledo en zal in vier afwerkingen verkrijgbaar zijn: Sport, Longitude, Limited en de eerder vernoemde Trailhawk. Naast het vergrendelbaar differentieel beschikt deze over een iets meer uitgesproken exterieur, exclusieve koetswerkkleuren en een tot in de puntjes verzorgd interieur. Rode onderscheidende sleephaken en een beschermende plaat voor de onderzijde werken de top-Cherokee af. Wanneer de Cherokee de plas oversteekt, is nog niet geweten.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Jeep Cherokee 2014"

  1. claeys 28-03-2013 om 19:55

    De neu vond ik al super, maar met die Kia sportage kont erbij trekt het echt op niets…
     

Reageer

Reactie aan het plaatsen...