Seat moet verkopen verdubbelen


James Muir, hoofd van Seat, zegt dat een verdubbeling van de verkoop noodzakelijk is om te overleven.

Het gaat niet zo goed met Seat. Terwijl VAG-dochter Skoda goede cijfers neerzet, bengelt de Spaanse dochter ver achterop. In 2012 leverde Seat slechts 320.000 wagens af, minder dan de helft noodzakelijk voor een veilige toekomst. Dat zegt toch James Muir, het hoofd van de Seat-branche.

Momenteel hoopt Seat dat de nieuwe Leon een echte kaskraker wordt, in zowel vijfdeurs als driedeurs, ECO-versie als Cupra. En wanneer dat gebeurt, zullen de Spanjaarden moeder Volkswagen vragen om meer geld te pompen in toekomstige investeringen. Een van die toekomstige projecten zou een concurrent zijn voor de Nissan Qashqai, die het MQB-platform meekrijgt. De Crossover-markt biedt volgens Seat immers hoop voor zowel compacte als grotere modellen. (Via: Autocar)

seat leon SC gallery 1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...