De week van Mark Webber & Sebastian Vettel

vettel & webber header
Het duo van Red Bull kent zijn hoogte- en dieptepunten.

Iedereen die zijn croissant en koffiekoek tijdens de Grand Prix van Maleisië verorberde, zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat er spanning heerste na afloop van de race. Niettegenstaande het Red Bull Team op plaats één en twee eindigde, was een andere uitslag misschien eerlijker geweest. Mark Webber kreeg naar het einde van de race te horen dat hij het rustig aan kon doen, omdat de overwinning binnen was. Teammaat Vettel profiteerde van de situatie en vloog zonder verwittiging voorbij Webber, waarna deze laatste zijn woede uitte.

Deze stunt werd gevolgd door de radioboodschap: “you’ve got some explaining to do Sebastian.” Tijdens de persconferentie gingen alle wondes open, zo sprak Webber: “The team made a decision, but Seb made his own decision today.” Vettel toonde gelukkig wel al spijt: “I made a big mistake and I’m not proud of it, I can’t change it now. It’s not a victory I’m proud of. It should have been Mark’s.”

Spijtig, want de sfeer bleek eerder die week nog goed te zijn. Zo kregen ze de opdracht een ‘naakte’ versie van hun bolide te bestickeren, zodat ze konden bewijzen hoe goed ze hun wagen wel kennen. De twee komen goed overeen en gaan al grappend rond de bolide, waarna een professionele jury het eindresultaat beoordeelt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...