Hyundai onthult het HND-9 Concept in Seoul

Hyundai HND-9 Concept Genesis
Volgende week start het Autosalon van Seoul en Hyundai neemt een blits concept mee, namelijk de voorbode voor de volgende generatie Genesis Coupé!

De HND-9 Concept werd ontwikkeld in het Koreaanse Namyang en is een mooie toekomstvisie voor de volgende Genesis Coupé. We herkennen veel elementen van de huidige Fluidic Sculpture designtaal van Hyundai zoals het hexagonale radiatorrooster en de karakterlijn over de hele flank. Gelukkig zijn er ook nieuwigheden te vinden zoals de vierdubbele uitlaat en de unieke lichtblokken, zowel voor- als achteraan.

De zijwaarts scharnierende vleugeldeuren zijn misschien wel hét gimmick van de conceptwagen, al valt het serieus te betwijfelen of die het productiemodel zullen halen. Qua aandrijving blijft men op hetzelfde pad wandelen als bij de huidige Genesis, zo is krijgt de HND-9 eveneens RWD. Motorisch werd er geopteerd voor een 3.3-liter groot benzineblok met een turbo, wat resulteert in 370 pk.

Op een gloednieuwe Genesis Coupé is het toch nog enkele jaren wachten, al kunnen we hoopvol zijn voor het eindresultaat met dit concept. Het interieur zal gelukkig ook iets kwalitatiever worden en een stuk minder Amerikaans, voor de Europese markt verwachten we ook terug een 2.0T. De enthousiastelingen worden verwacht op het Autosalon van Seoul in Zuid-Korea op 28 maart, dan onthult Huyndai tijdens hun thuismatch het HND-9 Concept aan de wereld!

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6 GDi

Hyundai HND-9 Concept Genesis

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...