Porsche 911 GT3 RS enkel met PDK

911 gt3 rs PDK
Volgend jaar zal Porsche een GT3 RS aan het 911-gamma toevoegen.

In Genève stelde Porsche de nieuwe 911 GT3 voor: een 3.8-liter met 475 pk, een sprint van 0-100 km/u in 3,5 seconden en een topsnelheid van 315 km/u. De enige let down voor sommigen onder ons was het gebrek aan een manuele versnellingsbak voor de meest track-georiënteerde 911. En dat zal helaas niet veranderen wanneer de hardcore 911 GT3 RS in 2014 gelanceerd wordt, want productiechef Andreas Preuninger maakt die dromen nu al met de grond gelijk.

De 911 GT3 RS zal de elektronische stuurbekrachtiging en de PDK-transmissie van de 991 GT3 krijgen, al belooft Preuninger meer betrokkenheid dan bij zelfs een manuele bak. Iets wat wij niet meteen snappen, maar we voorlopig toch maar zullen geloven. Waarom precies Porsche geen manuele transmissie zal aanbieden, werd ook uit de doeken gedaan. Twee transmissies zorgen volgens de man voor de nood aan twee verschillende set-ups van de aerodynamica en ophanging. Het team is te klein om op twee verschillende wagens te focussen.

Wat we wel krijgen is een snellere afstelling van de PDK, een RS-afstelling van de ophanging en stuurbekrachtiging, een titanium uitlaat en een grotere achtervleugel. Hoogstwaarschijnlijk wordt het motorblok 4.0-liter groot en zal de 991 GT3 RS meer dan 500 pk leveren. Prijzen zullen niet onder de 140.000 euro beginnen. (Via: CarMagazine)

Porsche 911 GT3 2013 3

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...