Officieel: Mercedes G63 6×6 AMG gaat in productie

Mercedes-Benz G63 6x6 AMG
Ooit ontwikkeld voor het Australisch leger, maar nu ook beschikbaar in AMG-trim, een G-Klasse met 6×6 aandrijving.

De G-Klasse is een icoon, al meer dan 40 jaar in productie met ongeveer dezelfde looks. De ultieme SUV, al heeft hij vaak meer weg van een zeecontainer op wielen. In België zie je ze sporadisch, in het Midden Oosten kom je ze overal tegen. AMG speelt graag in op deze markt, en voorzag een krachtige G55 AMG variant. Vorig jaar werd de G-klasse nogmaals gefacelift en ook de AMG’s werden even onder de loep genomen.

Zo kreeg de G63 eveneens de 5.5-liter V8 uit de andere krachtbolides van AMG, goed voor 544 pk en een topsnelheid van 250 km/u. Maar de Duitsers hadden nog steeds niet genoeg, en kwamen met een beperkte serieproductie van een G65 AMG op de proppen. De befaamde V12 werd in de SUV gelepeld en levert hier 612 pk, het zal niet verwonderen dat de meerderheid van de 250 exemplaren richting het Midden Oosten gaat. Wie goed zoekt in Knokke en St Martens Latem kan ook een Belgische G65 AMG spotten, al vervaagt elk maatschappelijke verantwoordelijkheid als je met zo’n bolide rondtuft.

Duitsers houden niet van opgeven, dus kwamen ze met een nog gekkere creatie, namelijk een G63 AMG met maar liefst 6 wielen. Ideaal om even goed te gassen in de woestijn of in moeilijk bereikbare gebieden, moeten ze gedacht hebben. Een leuk concept om wat aandacht te vestigen op hun reguliere G-varianten, maar nu is de productie ervan bevestigd.

De G63 6×6 AMG hangt een halve meter boven de grond, is 20 cm wijder en 30 cm langer dan een normale G63 én kan 670 kg bagage meesleuren. Passende velgen vinden zal iets moeilijker gaan, want de G63 6×6 heeft maatje 37. Motorisch blijft de V8 zijn werk doen, de topsnelheid is wel gelimiteerd op 160 km/u. Mercedes denkt zelf aan een gemiddeld verbruik van 18 liter benzine per 100 km, maar wie dat haalt is dé nationale held.

20 tot 30 exemplaren zouden er gebouwd worden van deze militaire G-Klasse variant aan een bijzonder stevig prijskaartje. Maar liefst €410.000 zou de richtprijs worden, toch goed voor 3x een gewone G63 AMG. Daarmee is hij net niet de duurste Mercedes die er te vinden is, die eer is weggelegd voor de SLS Electric Drive.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...