Video: Sergio Perez test de McLaren P1 in Dunsfold

McLaren P1 on top gear track
Sergio Perez knalt in Dunsfold met de nieuwe McLaren P1.

Nu Lewis Hamilton verhuisd is naar het team van Mercedes, is het de beurt aan Sergio Perez om zich te bewijzen bij McLaren. Voordat Perez zich toelegt op het Formule 1 geweld in Melbourne, neemt hij ons mee in McLarens nieuwste paradepaardje; de McLaren P1. Hij mag enkele rondjes rijden op het circuit in Dunsfold, beter bekend als ‘the Top Gear test track’, en vertelt ons alles over de rij-ervaring.

Kleine reminder: de P1 beschikt over 916 pk, waarvan 737 paarden uit de 3.8-liter V8, terwijl de overige 179 pk uit een elektromotor komen. De stoplichtsprint naar 100 km/u duurt nog geen 3 seconden, 200 km/u bereikt de hypercar in 7 tellen en tien seconden later zit je al over de 300. De begrenzer zit op 350 km/u, want McLaren gaat zogenaamd eerder voor wegligging dan topsnelheid.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...