Volkswagen wil airco op CO2-gas


Volkswagen zal in de toekomst CO2 als koelgas gebruiken voor de airconditioning in haar auto’s.

Tegen 2018 wil Volkswagen de meest milieuvriendelijke autobouwer zijn op de markt. Daarvoor verlaagt het niet enkel de CO2-uitstoot van haar motoren en productiefaciliteiten, maar zoeken de Duitsers ook naar andere innovatieve mogelijkheden om die doelstelling te bereiken. Een daarvan is het recycleren van CO2 als koelgas voor de airco’s in alle toekomstige Volkswagens.

CO2 (koolstofdioxide) als koelgas is ook wel gekend als R744 en zorgt voor een serieus lagere impact op het broeikaseffect dan conventionele koelgassen in airco’s. Volgens Volkswagen is het zelfs ideaal voor het gebruik in airco’s van vierwielers. Met een GWP-waarde (Global Warming Potential) van 1 ligt R744 99,3 procent lager dan de Europese GWP-limiet van 150. CO2 is good!?

Der neue Volkswagen e-up!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...