Ford-arbeiders gaan akkoord met sociaal plan

Ford Genk Sociaal Akkoord
De arbeiders van Ford Genk hebben het voorgestelde sociaal plan democratisch fiat gegeven.

Sinds de aankondiging van de sluiting van Ford Genk eind 2014, wordt er in de fabriek niet zo veel meer gewerkt. Begrijpelijk, gezien niet enkel de stroom van onderdelen via toeleveranciers gebrekkig verloopt, maar de arbeiders ook een enorm onzekere toekomst tegemoet gaan.

Een vleugje duidelijkheid komt nu met een concreet sociaal plan, dat werd voorgesteld voor de werknemers van Ford Genk en die van de toeleveringsbedrijven. Dat plan werd ook democratisch goedgekeurd met 71,7 procent van de stemmen. Ford-medewerkers zouden ongeveer 2,5 jaar loon ontvangen, terwijl arbeiders die in 2010 2,5 procent loon inleverden voor het behalen van een investeringsakkoord, deze inlevering met terugwerkende kracht terugbetaald krijgen. Voor sommigen te weinig, voor iedereen slechts een magere troost. Toch geeft het vele werknemers een sprankeltje hoop om de toekomst tegemoet te gaan. (Via: Trends)

ford

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...