Officieel: Volkswagen e-up!

Volkswagen e-up!
Volkswagen lanceert binnenkort een elektrische versie van de Volkswagen Up! De compacte vierzitter zou met behulp van zijn batterijen zo’n 150 km ver moeten kunnen rijden.

De up! is een compacte en lichte wagen, wat hem een ideale donor maakt voor een elektrificatie! Het grootste pijnpunt van elektrische wagens is namelijk dat hun autonomie beperkt is. Hoe lichter een wagen, hoe verder hij geraakt. +1 voor de up!, want met amper 1.185 kg is deze elektrische wagen één van de lichtste in zijn soort.

De aandrijving wordt verzorgd door een elektromotor die een maximaal vermogen van 82 pk levert. Niet spectaculair, maar wanneer je dat vermogen combineert met een koppel van 210 Nm, lijkt de e-up! al iets aantrekkelijker. 80% van de batterij kan in 30 minuten opgeladen worden, hoelang een volledige laadbeurt duurt, vinden we dan weer niet terug in het persbericht.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...