Lamborghini deed gouden zaken in 2012

Lamborghini - verkoop 2012
Lamborghini heeft maar 2 modellen in het gamma zitten, toch boerde het niet slecht met 2.083 verkochte exemplaren!

Crisis? Welke crisis? Het is duidelijk dat in het segment van de échte rijken er nog steeds veel ruimte is voor leuke wagens met minstens 560 pk. De instapper van het gamma, de stokoude Gallardo, was goed voor 1.161 verkopen, terwijl de topper LP700-4 in zijn eerste volledige productiejaar 922 keer over de toonbank ging. In vergelijking met vorig jaar is dat een stijging van 30%, waarmee ze bijna terug op het niveau zitten van voor 2008.

Geografisch doet Lamborghini voornamelijk goede zaken in Europa (29%), Amerika (28%) en Azië (35%). Van die laatste is maar liefst 15% voor de rekening van China, niet verwonderlijk dé vermogende groeiregio van de 21ste eeuw. De overige percenten gaan richting het Midden-Oosten en Zuid-Afrika, beiden toch heel belangrijk voor de Italiaanse sportwagenbouwer uit Sant’Agata.

Voor 2013 ziet het er ook allemaal vrij goed uit. Desondanks de LP700 Coupé nu wat van zijn waarde begint te verliezen en daarom hier en daar opduikt als occasie zitten de orderboeken toch nog steeds bomvol voor de komende 18 maanden. De nieuwe LP700 Roadster is nét geïntroduceerd en zal daarmee misschien wel de verkoopstopper worden van 2013.

De verkoop van de Gallardo zal misschien wel wat slabakken maar enkele speciale versies doen altijd wonderen. Met 13.000 verkochte exemplaren is de Gallardo trouwens de best verkochte Lambo aller tijden, maar de opvolger mag er wel eens gaan wezen!

Met de Veneno halen ze vrij gemakkelijk 3 keer 3,2 miljoen euro binnen, maar wegens de beperkte productie is dat ook geen vaste inkomstenbron. De 20 exemplaren van de Sesto Elemento vallen onder dezelfde term, al zorgen deze unieke projecten voor een leuke duit in het zakje. Globaal gezien werd er een omzet van 460 miljoen euro gedraaid in 2013, hoeveel daarvan echter als winst werd inboekt, is onbekend.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...