Video: Ford Fiesta ST in actie

Ford Fiesta ST
Ford deelt een video van een test met de Fiesta ST op het circuit in Lommel.

Binnenkort lanceert Ford de nieuwe Fiesta ST en daarbij hoort natuurlijk een zekere marketingcampagne. Voorlopig blijft het echter bij een kleine video, waarin David Put als testrijder de ST tot het uiterste mag drijven op het fameuze Track 7 van de Lommel Prooving Grounds. En hoewel David maar matig enthousiast klinkt, lijkt hij zich toch ten zeerste te amuseren met de kleine hot hatch op het 4,3 kilometer lange circuit vol kleine hoogteverschillen.

De nieuwe Fiesta ST is duidelijk niet bang van een beetje lift-off oversteer in enkele van de 20 bochten en klinkt dieper dan ooit. Zonder twijfel wat aan gesleuteld, maar het resultaat mag er zeker zijn! De wagen heeft onder de motorkap een 1.6-liter Ecoboost met 182 pk die een koppel produceert van 240 Nm. De gekende sprint duurt 6,9 seconden en de topsnelheid van de hete driedeurs bedraagt 220 km/u. Toch zou het verbruik beperkt blijven tot slechts 5,9 liter/100 kilometer. En de prijzen zijn ondertussen ook bekend: je rijdt een Fiesta ST de deur uit vanaf 20.950 euro. Het sparen hoeft dus ook niet zó lang te duren!

Deel dit bericht:

2 reacties op "Video: Ford Fiesta ST in actie"

  1. ixtreme 14-03-2013 om 16:55

    kwam die linkerachterwiel nu omhoog op 0:35 ??? :snormaal?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...