Updates voor Mazda CX-5

Test Mazda CX-5
Mazda optimaliseert de CX-5 met enkele nieuwe toevoegingen qua design, aandrijving en functionele uitrusting.

Mazda rust niet op haar lauweren. Hoewel de CX-5 ons in de laatste rijtest zeker en vast kon overtuigen, voegt Mazda enkele nieuwigheden toe ter optimalisatie van de fijn-sturende SUV. Een daarvan is een kickdown voor de automaatversies, waarmee ongewilde schakelbeurten vermeden worden en inhalen toch net dat ietsje sneller gaat. De motoren van de CX-5 kregen bovendien iets meer ademruimte dankzij een geavanceerde controle-unit. De tachometers werden daarop aangepast met een hogere redline.

In het interieur is er voortaan een uitgebreide Bluetooth functionaliteit voor het multimediasysteem, inclusief stembediening en het potentiële voorlezen van SMS-berichten. De duurzaamheid werd verhoogd dankzij een vinyl bekleding voor de armsteunen in de deuren.

Wat het exterieur betreft, werd tot slot het Soul Red, bekend van de nieuwe Mazda6, aan het kleurenpalet toegevoegd. Het werd ontwikkeld via een uniek proces, waarbij twee verschillende basiskleuren gecombineerd worden. Hoe dan ook, het zorgt voor dat beetje extra passie dat het grijs van onze testwagen miste. Stormy Blue, Jet Black en Meteor Grey werden ook aan de optielijst toegevoegd. Nieuwe foto’s zijn jammer genoeg nog niet beschikbaar.

Lees hier onze rijtest met de Mazda CX-5

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...