Autosalon Geneve 2013 Live: Suzuki

Autosalon Geneve 2013 - Suzuki
Suzuki gaat verder op zijn elan en brengt bijna het volledige gamma naar Genève. De ster van de stand is uiteraard de vernieuwde SX4!

Van de legendarische Jimny tot de schattige Splash, voor elke situatie is er wel een Suzuki. De SX4 crossover met offroad allures is volledig vernieuwd om terug harten te veroveren in het segment. Visueel maakt de Suzuki een grote sprong, gelukkig begrijpen ze dat een succesvol model in Europa begint bij de looks.

De wagen groeit stevig tot een goede 4 meter, voornamelijk de kofferruimte profiteert van deze interessante progressie. Maar liefst 430 liter kan die nu slikken, een van de beste waarden die je in dit segment kan vinden. Dieselliefhebbers gaan voor het 2.0-liter blok met 130 pk, benzineslurpers hebben de keuze uit een 1.5 met 112 pk of een 1.6 met 120 pk. Schakelen kan zelf met een 5-bak, optioneel kan je ook kiezen voor een automatische CVT versnellingsbak. Een rijhulpprogramma met 4 standen helpt je trouwens bij elke ondergrond.

In de weetjessectie kunnen we je trouwens nog meedelen dat niemand minder dan Giugiaro verantwoordelijk was voor het 1e model, dat de productie plaatsvind in Hongarije én dat Suzuki in 2007 en 2008 deelnam met de SX4 in het WRC kampioenschap! De prijzen voor de crossover zullen wederom starten bij €13.000, de marktintroductie volgt in het najaar!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...