Autosalon Geneve 2013 Live: Nissan

Autosalon Geneve 2013 - Nissan
Bij Nissan vinden we zowel sportieve als praktische wagens, met de Note en Nismo’s als beste uithangbord!

Nissan doet het goed in Europa en wil die weg verder volgen in de toekomst. De productie van de Qashqai loopt nog steeds trager dan de orderboeken willen en met de magische GT-R hebben ze zelfs een rasechte sportwagen in het gamma. In de komende jaren zou er zelfs een Golf killer op de planning staan, maar dat is nog toekomstmuziek.

De Nissan Note daarentegen is nu écht wel aangekomen op het Europese Continent. De kenners konden een identiek model al onderscheiden op de Oosterse Autosalons, maar dat werkt hier niet meer. Vroeger werd de Note ingecalculeerd als berekende MPV, het komende model wil zich eerder positioneren als hatchback. Zo een transformatie loopt niet altijd van een leien dakje, maar Nissan komt er goed met weg. Of het een Ford Fiesta killer wordt is nog even afwachten, maar we gunnen het de Europese concurrentiemarkt.

Maar naast allerlei praktisch en milieuvriendelijk is Nissan ook een sportwagenfabrikant. In Japan is de Nismo sporttak dan ook een gevestigde waarde, met een resem nieuwe sportversies moet ook Europa verliefd gaan worden. Over enkele jaren zou er een GT-R Nismo komen, maar momenteel kan je al kiezen voor een 370Z Nismo of een Juke Nismo. Op de stand van Nissan wordt ook duidelijk dat er geen familiegezicht heerst op alle modellen, wat goed nieuws is voor het straatbeeld!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...