Autosalon Geneve 2013 Live: Mercedes

Autosalon Geneve 2013 - Mercedes AMG
Mercedes wordt vaak verweten om eerder saai en ouderwets te zijn, in Genève trekken ze volledig de kaart van de verjonging en amusement!

Hoofdvogel is de nieuwe Mercedes A45 AMG, de jongste – en tevens de kleinste – telg binnen de AMG familie. De nieuwe A-klasse gooit hoge ogen en gaat vlot over de toonbank, daarom dat een AMG variant niet kon uitblijven.. Vroeger was dat nog heel anders, maar Mercedes kijkt naar de toekomst. Die toekomst is misschien wel vrij elektrisch, zo getuige de Mercedes SLS AMG Electric Drive. Volledig elektrisch en bijna krachtiger dan de normale SLS, maar met een kostprijs van 410.000 euro is blijft het waarschijnlijk toch bij toekomstmuziek.

Nog een grote premiere bij Mercedes is de CLA-klasse, een A-klasse in vierdeurscoupétrim. Vrij uniek in autoland, maar toch direct een schot in de roos voor het designteam van de Duitsers uit Stuttgart. De marktintroductie volgt later nog dit jaar en we verwachten – naast een CLA45 AMG variant – toch een hoop orders. De tijd dat de jonge kopers Mercedes aan zich lieten voorbijgaan lijkt met deze jeugdige aanval volledig achter ons te liggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...