Autosalon Geneve 2013 Live: Lamborghini

Autosalon Geneve 2013 - Lamborghini
Op elke stand is er wel iets leuks te vinden, maar bij Lamborghini is het pas écht leuk vertoeven. De brutale Veneno is de koning te rijk!

Lamborghini bestaat dit jaar 50 jaar en viert dat met allerlei gepaste activiteiten, maar het was toch vooral uitkijken naar de traditionele special edition. De Veneno lost alle hoge verwachten zonder problemen in met zijn brutale en extreme uiterlijk. Motorisch krijgt deze uiteraard het 6,5-liter V12 benzineblok uit de Aventador, maar hier wordt er 750 pk uitgeperst. Hierdoor zit je binnen 2,8 seconden op 100 km/u en stopt de pret maar bij 354 km/u.

Mocht je interesse hebben in een Lamborghini Veneno zal je toch teleurgesteld worden, de 3 exemplaren zijn al verkocht voor een prijskaartje van 3,1 miljoen euro. Daarvoor heb je een tiental Gallardo’s en een grote tankkaart, maar dat is minder agressief, brutaal, gruwelijk en opvallend als die gekke Veneno. Op de foto’s lijkt hij al extreem, in het echt sta je direct versteld van het designwerk uit Sant’Agata. Vaak verdwijnen soortgelijke wagens direct in stoffige parkeergarages, hopelijk is er toch een eigenaar die er mee naar buiten komt!

De 3 exemplaren worden elk uitgevoerd in 1 van de kleuren uit de Italiaanse vlag, mocht er dus ooit een Veneno meeting komen dan krijgen we een mooie verwijzing naar hét land der supercars. Naast deze aandachtshoer staat er ook nog een vernieuwde Gallardo Spyder, een oranje LP700 Coupé en een spierwitte LP700 Roadster. Die heeft in Genève eigenlijk ook zijn Europese première, maar krijgt bijna geen aandacht. First world problems

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...