Autosalon Geneve 2013 Live: KIA

Autosalon Geneve 2013 - Kia
Kia komt sportiever dan ooit voor de dag in Genève met de GT versie van de Cee’d.

Kia doet het goed qua verkopen en heeft in het gamma voor elk wat wils, maar een echte sportieveling kon je nog niet vinden. Met de komst van het GT model komt daar nu verandering in, zowel voor de Cee’d hatchback als voor de Pro_cee’d driedeursvariant.

Motorisch werd de bekende 1.6-liter benzinemotor aangesproken als donor, maar het vermogen werd wel opgetrokken tot 201 pk. Nette cijfers voor de Koreaan, een sprint vanuit stilstand naar 100 km/u is hiermee voorbij in minder dan 7,9 seconden. Visueel ziet het geheel er vrij gelikt uit, met sportieve rode accenten en chromen omlijsting. Prijsmatig ligt de prijs uiteraard boven het huidige Cee’d gamma, we verwachten dat je ongeveer €27.000 zal moeten neerleggen wat gezien de concurrentie vrij rechtvaardig is.

Niet enkel sportieve aspiraties op de stand van Kia in Genève, het Provo Concept trekt ook een hoop aandacht naar zich toe. Niet enkel met de bijzondere oranje-grijze kleurstelling of gekke velgen, maar de hybride aandrijving doet een duit in het zakje. Nog beter wordt het verhaal van de Provo als het een voorbode is voor de designrichting van Kia, concurrenten zoals een Mini Cooper of een DS3 zullen het op slag moeilijker krijgen.

Jammer genoeg blijft het voor Kia een concept, al zit er wel toekomst in. Zo heeft de Provo 2 aandrijvingen, een 1.6-liter turbo met 201 pk voor de voorwielen, terwijl er 44 pk uit een hybride configuratie naar de achterwielen gaat.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...