Autosalon Geneve 2013 Live: Tesla

Autosalon Geneve 2013 - Tesla
Tesla toont in Genève de productieversie van de Model S.

Wie het over Tesla heeft, heeft het meteen ook over Elon Musk. De charismatische ondernemer verkocht enkele jaren PayPal en is eigenlijk al binnen, maar wou toch zijn steentje bijdragen aan het milieu. Met Tesla heeft hij een knap plan bestaande uit drie fasen:

1) Een sportieve elektrische wagen die het imago omhoog haalt
2) Een elektrische, praktische sedan met degelijk rijbereik
3) Een compact en zeer betaalbaar elektrisch voertuig voor de massa

Momenteel zit Tesla aan fase 2, de Model S is immers volledig productierijp en wordt dit jaar gelanceerd in Europa. De Model S koppelt prestaties aan een dagdagelijkse bruikbaarheid en een aantrekkelijk design. De sedan sprint van 0-100 km/u in amper 4,6 seconden en zou een rijbereik tot 500 kilometer kunnen halen (NDEC). De 362 pk en 440 Nm sterke elektromotor stelt de Model S bovendien in staat een topsnelheid van 200 kilometer/u te bereiken. Bovendien is er niet één, maar heb je twee koffers: vooraan én achteraan. Het enige kleine nadeel: de kostprijs. De goedkoopste Model S kost al €72.600 in Nederland. De oplage blijft beperkt tot 500 exemplaren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...