Autosalon Geneve 2013 Live: Subaru

Autosalon Geneve 2013 - Subaru
Subaru brengt een concept en twee andere nieuwigheden mee naar het Autosalon van Genève.

Genève is traditioneel ook een concepten-salon en daar pikt Subaru handig op in. De VIZIV Concept moet (zoals elk concept) de nieuwe designrichting van het merk duiden en is tegelijk een showcase van de technologieën waarop de Japanners werken voor de nabije toekomst.

Daarnaast toont Subaru voor het eerst de combinatie van een boxer dieselmotor en de Lineartronic CVT-transmissie. De aandrijflijn werd onder de Outback gemonteerd en biedt een extra comfortabele rijervaring. Het koppel van de 2.0-liter boxer dieselmotor is immers snel aanwezig en hoewel de CVT-transmissie op het eerste zicht een bevreemdende indruk uitoefent, konden wij ze in de XV best wel smaken.

Tot slot staat ook de volledig vernieuwde Forester op de stand van Subaru. Het design werd opgefrist, onderhuis beschikt de SUV nog steeds over de twee kernwaarden die hem groot maken: een symmetrische vierwielaandrijving en een boxer motor met een laag zwaartepunt. Maar ook op vlak van veiligheid gaat de Forester vooruit: in de laatste Euro NCAP test haalde de Forester de maximum score.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...