Autosalon Geneve 2013 Live: McLaren

Autosalon Geneve 2013 - McLaren
De nieuwe McLaren P1 is ernstig. Geen leer, hout of metaal in het interieur bijvoorbeeld: dat weegt te veel.

Van het interieur kan nog gezegd worden dat absoluut alles gefocust is op gewichtsbesparing. Flinterdunne bekleding op de carbon stoelen, en geluidsisolatie werd zoveel mogelijk weggelaten. Wat het uiterlijk betreft, is behalve de extra inlaten vooraan en een meer realistisch uitlaatsysteem 97% van de P1 Concept bewaard gebleven. En dat is een goede zaak.

Ook qua aandrijving komt McLaren zijn beloftes na. Want ook in de productieversie komen de astronomische 916 pk van een 3.8-liter V8 (737 pk) en de rest van een elektromotor. 0 tot 100 honderd duurt dan ook amper 3 seconden. Ze verklaren bovendien dat topsnelheid veel minder belangrijk is dan wegligging en prestaties. Maar die bedraagt 350 km/u. Van een statement gesproken.

De P1 komt naast de MP4-12C te staan. Maar wie er een wil moet snel zijn: het aantal is vastgelegd op 375 exemplaren. En ook rijk, er wordt gesproken van een prijs van €1.000.000 a pop.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...