Autosalon Geneve 2013 Live: Honda

Autosalon Geneve 2013 - Honda
Honda toont in Genève de breakversie van de nieuwe Civic en de NSX Concept.

Volledig klaar voor productie is hij nog niet, maar de Civic Wagon Concept zou volgens Honda minstens 90% gelijk zijn aan de toekomstige productieversie. De break moet het Civic-gamma versterken en zeker op de Europese markt extra kopers lokken. Wat precies ook de nieuwe 1.6-liter i-DTEC dieselmotor moet doen. De nieuwe krachtbron is de lichtste in zijn klasse en levert een vermogen van 120 pk. Het koppel van maar liefst 300 Nm is al beschikbaar vanaf 2.000 toeren per minuut en de CO2-uitstoot bedraagt slechts 95 g/km.

Verder toont Honda ook een verdere evolutie van de NSX Concept. De NSX is uiterst dynamisch vormgegeven en krijgt hoogstwaarschijnlijk een V6 benzinemotor die de achterwielen aandrijft met elektromotoren op de voorwielen. We krijgen in Genève meteen ook een mogelijke richting te zien betreffende het interieur van de toekomstige sportwagen. Dit model staat hoe dan ook op ons verlanglijstje en we volgen de ontwikkeling ervan nauwlettend op.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...