Autosalon Geneve 2013 Live: Chevrolet

Autosalon Geneve 2013 - Cheverolet
Een Corvette, Camaro en wat carbon. Welkom bij Chevrolet in Genève!

We krijgen op de stand van Chevrolet zowel een Europese première van de Corvette Stingray als een wereldpremière van de dakloze versie. De zevende generatie van het model kreeg een herkenbaar, maar tegelijk ook revolutionair uiterlijk dankzij de hertekende derrière, wat ook meteen het einde van de vier ronde achterlichten betekent.

Binnenin komt alles ook op Europese standaarden dankzij wat accenten leder, koolstofvezel en aluminium. Als pareltje zien we de reusachtige 6.2-liter V8 met 450 pk en 609 Nm koppel die gekoppeld aan een manuele zevenbak (!) in minder dan 4 seconden naar 100 km/u gaat. Niet te missen is ook de dakloze versie van deze Amerikaanse supercar; zelfde formule, zonder dak. De Corvette Stingray Convertible zou het rijgedrag niet beïnvloeden, niettegenstaande hij niet speciaal als cabrio ontwikkeld werd. Heerlijk toch?

Tot slot zien we ook de sub-zero Camaro in onze ooghoek blinken. Een ‘hot wheels edition’ dan nog wel! Een fiscale nachtmerrie in ons CO2-vijandig klimaat, maar des te aantrekkelijker dankzij de supercharged V8 die 700 paarden levert via een automaat. Extra stoer wordt hij ook dankzij de 24-duims wielen en 5″ uitlaten. Gelukkig werd hij ook volledig 2013 dankzij de nodig LED-lichtjes.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...