Autosalon Geneve 2013 Live: Seat

Autosalon Geneve 2013 - SEAT
Bij Seat krijgen we nog een Leon, een gepeperde Ibiza en een Mii op gas.

De nieuwe generatie van de Leon, die nu net als de Golf 7 op het MQB-platform staat, krijgt er voor het eerst een aantal carosserievarianten bij. Het eerste wapenfeit krijgt de naam ‘Leon SC’. Het gaat om de driedeursvariant van de standaard Leon. Meer verschillen hebben wij niet kunnen spotten, maar net als de driedeursversie van de Golf krijgt dit model ook zijn bestaansrecht. Verder lieten de Spanjaarden ook al weten een break-variant te willen bouwen, die het achtervoegsel ST zal krijgen.

Verder stelt men ook de hot hatch-versie van de Ibiza voor: de Cupra. De hoofdpunten: 180 pk uit een 1.4-liter TSI-blok, een 7-traps DSG-bak die de sprint naar honderd in 6,9 seconden realiseert, een elektronisch sperdifferentieel en tenslotte een opgepompt uiterlijk.

Als laatste nieuwigheid vinden we de kleine Mii waar ze een LPG-tank in hebben gemonteerd. Die versie gaat als ‘Mii Ecofuel’ door het leven. Uit de 1.0-liter motor komen dan 68 paarden. En als de gastanks (onder de vloer geplaatst overigens) leeg zijn, kun je het met een tankje van 10l benzine nog 220 km langer uitzingen dan de 380 kilometer die het gas je al brengen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...