Autosalon Geneve 2013 Live: Mazda

Autosalon Geneve 2013 - Mazda
Strikt gezien geen nieuwe modellen bij Mazda, wel een ‘Spring Edition’ van verschillende modellen.

Dat is overigens geen schande, want Mazda bezit op heden een recent en volledig gamma. Eigenlijk niet meer nieuw maar toch zo gepromoot zijn de Mazda6 en de CX-5.

Het pakket waarvan sprake is verkrijgbaar op de Mazda2, 3, 5 en de ultieme rijderscabrio, de MX-5. De Mazda2 Spring Edition komt enkel met 5 deuren. Die worden net als de rest van de koets in ‘Zeal Red’ gelakt, in combinatie met zwarte spiegelkapjes tot een smaakvol geheel. Er wordt ook lichtmetaal gemonteerd, 16-duims om precies te zijn. Binnenin vallen de verdonkerde ruiten op, naast het rood contrasterend stiksel op de zwarte stoelen. Standaard en bijzonder nuttig is ook e elektronische klimaatregeling, een regen- en lichtsensor en zelfs parkeersensoren.

De Mazda3 krijgt een grotendeels gelijke make-over. De velgen hebben dezelfde stijl, maar tellen wel 17” in diameter. Qua uitrusting is een eerder karige meeruitrusting ten opzichte van de 2, bestaande uit een automatisch dimmende binnenspiegel en Bluetooth. De MPV van het merk, die het nummer 5 draagt, krijgt dan weer exact dezelfde uitrusting als de Mazda3, op de zwarte spiegelkapjes na.

Bij de MX-5 is er iets meer keuze: daar kun je qua exterieurkleur uit vier kleuren kiezen waarvan 1 nieuwe. Ook heb je de keuze uit een hardtop of softtop, de kleur van deze laatste wordt aangepast aan de gekozen exterieurkleur. Binnenin vinden we een nieuwe kleur leder, speciaal voor deze editie. De inlegplaatjes zijn in het zilver en zijn terug te vinden op het dashboard, het stuur en de verstevigingsstructuur. Ten slotte vinden we nog een streepje chroom omheen de klokken.

Een ritje in de MX-5 met het lenteweer, iemand?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...