Autosalon Geneve 2013 Live: Maserati

Autosalon Geneve 2013 - Maserati
Voor het eerst in Europa: de nieuwe Quattroporte. De GranTurismo MC Stradale viert zelfs zijn wereldpremière op Genève ’13.

Op NAIAS in januari brachten de Italianen ons nog de nieuwe Quattroporte, vandaag is hij voor het eerst aan deze kant van de plas in the metal te bewonderen. Maar Maserati brengt ook een wereldpremière mee. De GranTurismo MC Stradale biedt nu plaats aan vier personen in plaats van twee bij het vorige model.

Naast het herwerkte uiterlijk vinden we nu ook een carbon motorkap en nieuwe 20-duims velgen. Binnenin kreeg het interieur ook een update qua vorm en nieuwe materialen. De motor van de GranTurismo Sport, de 4.7-liter V8 met 460 pk, wordt voortaan ook in het vooronder van de MC Stradale gemonteerd, goed voor een symbolische 303 km/u. Schakelen gebeurt door een gerobotiseerde 6-bak. De gemoedsrust op zijn beurt wordt verzekerd door keramische remmen van Brembo die standaard gemonteerd worden.

Op de Ghibli, de beloofde E-segmenter, is het dus nog even wachten. Hetzelfde geldt voor de Levante, de SUV op basis van de concept met de naam ‘Kubang’.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...