Autosalon Geneve 2013 Live: Land Rover

Autosalon Geneve 2013 - Land Rover
Veel nieuws onder de zon vinden we bij Land Rover niet direct terug, maar dat wil niet zeggen dat er geen interessante modellen te bewonderen vallen.

Allereerst is er natuurlijk de nieuwe Range Rover die in vergelijking met zijn voorganger ongeveer een halve ton overboord gooide. Het gevolg is niet alleen een beter weggedrag, maar tegelijk is de wagen ook een stuk zuiniger geworden. Al moet die zuinigheid toch met een korrel zout genomen worden, want de sublieme Range is nog steeds beschikbaar met een 5.0 liter grote V8 benzinemotor die 510 pk levert. Genoeg om je buren ’s nachts bij elkaar te brullen.

Daarnaast is ook de vernieuwde Land Rover Freelander te bezichten in Genève, het nieuwe model oogt een stuk frisser dan voorheen en krijgt hier en daar wat sportieve touches. Verder vinden we ongeveer het gehele gamma van Land Rover terug. Wie zich liever naast dan op de baan begeeft, weet alleszins welke stand eerst aan te doen.

Op gebied van technologie is Land Rover ook sterk bezig: in Genève introduceert het niet alleen ’s werelds eerste versnellingsbak met 9 verzetten, maar we vinden er ook een elektrische Defender terug. Deze groene jongen zou zo’n 80 km kunnen rijden zonder te vervuilen. Zijn dieselmotor werd vervangen door een elektromotor en een stel batterijen. Maar het is niet omdat de Defender over een alternatieve aandrijving beschikt, dat hij off-road zijn mannetje niet langer kan staan. Opvallend: de elektrische Defender krijgt maar liefst 8 versnellingen minder dan de meest recente boite van Land Rover. We zijn alvast benieuwd!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...