Autosalon Geneve 2013 Live: Jaguar

Autosalon Geneve 2013 - Jaguar
Jaguar vat naar goede jaarlijkse gewoonte post op het autosalon van Genève. 51 jaar na de voorstelling van de legendarische E-Type is het tijd aan de F-Type om de show te stelen.

De Jaguar F-Type is een roadster die er in 3 verschillende versies komt: als F-Type, als F-Type S en als F-Type V8 S. In de eerste versie ligt er een 3.0 liter grote V6 benzinemotor die voor 340 pk zorgt. In de S versie vinden we diezelfde motor terug, zij het iets gepeperder dankzij 40 extra paarden. Maar de motor die je eigenlijk wil in deze bloedmooie roadster is de V8 die goed is voor maar liefst 495 pk.

Naast de F-Type vinden we ook de fonkelnieuwe Jaguar XF Sportbrake terug die op de leasemarkt potten moet gaan breken. Dankzij zijn grote laadvermogen, klassevolle uitstraling en sinds kort ook compacte dieselmotor heeft hij alle troeven in handen om het te maken op de professionele markt.

Naast de zonet vermelde nieuwe modellen, heeft Jaguar nog wat ander lekkers in de rekken liggen. Zo is er onder meer de XK, een comfortabele cruiser die een stuk vinniger wordt als hij in het lichtblauw met achtervoegsel RS ten tonele verschijnt. En sinds kort is er ook de Jaguar XFR-S, die net zoals de XKR-S over 550 pk beschikt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...