Autosalon Geneve 2013 Live: Cadillac

Autosalon Geneve 2013 - Cadillac
Cadillac staat op de beursvloer in Genève met Amerikaanse luxe.

Die luxe komt vooral van hun ELR, de eerste wagen als Extended Range Electric Vehicle of kortweg EREV. Met als gedachtengang dat een combinatie van luxe, vergevorderde technologieën en progressief design niet per se Europees hoeft te zijn, staan ze zelfzeker in hun schoenen. Een typische Cadillac-design met grilles en verticale verlichtingselementen maakt van deze ELR een echte Americano en ook binnenin wanen we ons even over de plas.

Onder de kap ligt een 16.5 kWh lithium-ion batterij gekoppeld aan een regenererende 1.4-liter motor. Deze combinatie zorgt voor een bereik van 480 km en dat met 400 Nm koppel. Opladen duurt ongeveer 4.5 uren met de oplader van 240 Volt en om dit gevaarte op de weg te houden zien we een continue dempercontrole en geavanceerde veiligheidssnufjes.

Verder zien we ook nog de nieuwe ATS voorbijschuiven met een nieuwe achterwielaangedreven lijn en 50/50 gewichtsverdeling. Als krachtbron krijgt de ATS een 2.0-liter turbo met 276 pk en 353 Nm koppel, waardoor de bolide in 5.9 seconden naar de honderd knalt.Tot slot ook een kleine verbetering van hun SRX dankzij een extra 20% vermogen uit hun motor en een veiligheidsupdate.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...