Autosalon Geneve 2013 live: Audi

Autosalon Geneve 2013 - Audi
Three is a magic number. Welkom bij Audi in Genève!

De Duitsers brengen alle soorten varianten van hun felbegeerde A3 mee. Als we alfabetisch te werk gaan, staat de Audi A3 e-tron als eerste op ons lijstje. De bolide heeft een hybride aandrijving en krijgt hiervoor de 1.4-liter TFSI in combinatie met een elektromotor van 75 kW. Als we de cijfers op een rij zetten, zien we 204 pk, 350 Nm koppel, een verbruik rond de 1,5 l/100 km, een uitstoot van 35 gram CO2 per kilometer. De volledig elektrische autonomie zou bovendien 50 kilometer bedragen!

Even verder staat de RS Q3, die Audi’s eerste stappen in het compacte SUV-RS-segment zet. Een 2.5-liter vijfcilinder, die 310 pk en 420 Nm koppel perst, zorgt samen met wat gepruts aan het uitlaatsysteem voor een extra sportieve belevenis en dankzij de sprint naar 100 in 5,5 seconden is de RS Q3 meteen de snelste in het segment.

Om het rijtje 3’s af te sluiten krijgen we een indrukwekkende première te zien van de A3 g-tron. Een C02-vriendelijk beestje dat op aardgas rijdt en dus naast een normale verbrandingsmotor ook twee gastanks gemonteerd krijgt. Succesformule? Ongetwijfeld het theoretische bereik van 1.300 km en een CO2-uitstoot onder de 30 g/km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...