Officieel: Alfa Romeo 4C Launch Edition

Alfa Romeo 4C Launch Edition
Alfa Romeo trapt de marktintroductie van de 4C op gang met een Launch Edition!

Alfa Romeo heeft vandaag het doek van de 4C gehaald en maakt bekend dat de wagen bij de start enkel in Launch Edition verkocht zal worden. Van die Launch Edition worden 1.000 exemplaren gebouwd, waarvan er 500 voor de VS gereserveerd zijn, 400 voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten en 100 stuks voor de overige landen. Wat maakt die 4C Launch Edition nu zo bijzonder hoor ik jullie denken? Wel, de Launch Edition krijgt een extra leuke aankleding met een koolstofvezel aero kit, een aluminium diffuser, bi-LED koplampen en lichtmetaal in maatje 18″ (voor) en 19″ (achter). Het model is daarnaast beschikbaar in Carrara wit of Alfa Rood, aan jullie dus de keuze.

Onder de motorkap blijft alles bij het oude nieuwe, een 240 pk sterke Turbo Benzina met directe injectie zorgt voor 240 pk. Waardoor dankzij een laag drooggewicht van 895 kg een sprint van 0 naar 100 km/u voorbij is in 4,5 seconden. Schakelen gaat via schakelflippers achter het sportstuur die zijn signalen doorstuurt naar een TCT automaat met dubbele koppeling. De Alfa DNA knop krijgt er daarnaast ook een ‘Race’ modus bij.

Verder nog bijzonderheden? Wel, de 4C Launch Edition krijgt een merkbaar hoger dan eerst geraamd prijskaartje mee. Alfisti moeten namelijk 60.000 euro neertellen voor dit exemplaar, maar krijgen in ruil wel een rijcursus om het rijden met achterwielaandrijving even op te frissen. Daarnaast blijft de 4C gewoon een magnifiek knappe tweezitter, met een strak interieur en passie, veel passie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...