Autosalon Geneve 2013 Live: Skoda

Autosalon Geneve 2013 - Skoda
Skoda toont in Genève de vernieuwde Octavia: als Sedan en Combi, met of zonder 4×4.

Hij werd al aangekondigd midden december, maar Genève is toch het eerste grote salon dat de nieuwe Skoda Octavia bezoekt. De derde generatie pakt uit met een opgefrist design, innovatieve Simply Clever oplossingen en een laag verbruik. Met de komst van de Rapid moest de Octavia natuurlijk ook een maatje groeien: hij is 90 mm langer en 45 mm breder dan zijn voorganger. De wielbasis nam zelfs toe met 108 mm, wat ongetwijfeld zorgt voor een hoop extra beenruimte. De kofferruimte bedraagt voortaan 590 liter.

Al zijn er ook families die nóg meer verlangen op dat vlak. Daarom toont Skoda ook meteen de Octavia Combi, die zijn bagageruimte zag groeien tot 610 liter. Wanneer de achterbank wordt neergelegd, is er zelfs plaats voor 1.740 liter bagage. Onder de motorkap komt Skoda met een hele resem diesel- en benzinemotoren, waarvan de GreenLine uitvoering de meest zuinige is. De 1.6-liter met 105 pk verbruikt slechts 3,4 liter per 100 kilometer. De topper in het gamma is een TSI met 170 pk en wie wil kan ook een vierwielaandrijving aanvinken. Het systeem beschikt over dezelfde Haldex-koppeling van de vijfde generatie uit de Golf VII 4Motion.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...