Autosalon Geneve 2013 Live: Opel

Autosalon Geneve 2013 Opel
Opel toont in Genève vier wereldpremières, waarvan twee concepten.

Op de stand van Opel in Genève vinden we vier wereldpremières terug. Eerste in rij is de Cascada cabriolet, waarvan de productie onlangs in gang werd gezet. Opel wil met deze middelgrote cabriolet een aantrekkelijk en betaalbaar alternatief aanbieden in een segment waar de duurdere wagens overheersen. Het dak opent volledig elektrisch in 17 seconden en dat tot 50 km/u. Met dak open is er nog 280 liter bagageruimte in de koffer, gesloten groeit die tot 350 liter. Het interieur is verder gelijkaardig aan dat van de Astra en onder de motorkap zijn er verscheidene benzinemotoren en zelfontbranders te kiezen.

Tweede model op de stand is de Zafira Tourer 1.6-liter CDTI. De Zafira Tourer kenden we al, maar het motorblok is van de nieuwste generatie die de gekende 1.7 CDTI vervangt. De krachtbron levert in de monovolume maar liefst 136 pk en een koppel van 320 Nm, terwijl het verbruik amper 4,1 liter/100 kilometer bedraagt. We moeten Opel in haar uitspraak steunen: geen enkele andere compacte volume op de markt levert deze prestaties gekoppeld aan dit verbruik. Al zullen we de cijfertjes binnenkort in een uitgebreide testrit wel eens op hun correctheid nagaan.

Verder toont Opel twee concepten in Genève: de Adam Rocks en de Adam R2. De Adam Rocks staat hoger en breder op zijn wielen, waarmee de kleine stadswagen een crossover uitzicht krijgt. Ook kan het dak openen à la Fiat 500C. De Adam R2 tot slot is een rally-variant die nog dit jaar klanten in de internationale rallysport moet bereiken. Hij moet de strijd aangaan met onder andere de Peugeot 208 R2 en krijgt in dit geval een klassieke zwart-geel-grijze livery mee.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...