Autosalon Geneve 2013 Live: Abarth

Autosalon Geneve 2013 - Abarth
De huistuner van Fiat presenteert tal van speciale edities en samenwerkingsmodellen.

Het nieuwe personalisatieprogramma krijgt de naam ‘Fuoriserie’, en is beschikbaar op de 500 en de 500c. In de basis krijg je de 1.4-liter viercilinder, maar hier levert die een briesende 180 pk. De versnellingsbak is de gerobotiseerde Abarth Competizione versnellingsbak. 17”-velgen om plaats te maken voor gigantische Brembo-remschijven en speciale schokdempers tonen dat het ze met de kleine Abarth menens is. De andere uitrusting is ingedeeld in twee categorieën: New Heritage en New Wave. Van elk van deze categorieën staan telkens twee modellen op de vloer: de Record en de Scorpione voor de eerste en de Hype en de Black Diamond voor de tweede. Het zou de bedoeling zijn om al deze uitrusting uit te breiden naar het hele gamma.

Met de Abarth Punto Supersport krijgt de Punto ook de MultiAir-technologie en 180 pk, goed voor een sprint naar de honderd van 7,5 seconden. Ook de remmen en de schokdempers zijn nieuw. Veel aandacht tenslotte ook voor de Abarth gerelateerde Racing Events. De zogenaamde ‘Trophies’, die dit jaar vijf kaarsjes uitblazen, worden uitgebreid met de Abarth 500 Benelux en Portugal Trophies respectievelijk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...