Productie Hyundai ix35 Fuel Cell gaat van start!

Hyundai ix35 Fuel Cell
Hyundai gelooft sterk in de toekomst van waterstof en start daarom de productie van de ix35 Fuel Cell.

In de loop der jaren zijn er al heel wat alternatieve energiebronnen de revue gepasseerd in de autowereld. Sommige constructeurs beperken zich enkel tot exotische concepten, anderen komen echt met productiemodellen op de proppen. De Koreanen van Hyundai geloven minder in het elektrisch geheel en trekken voluit de kaart van de waterstof, maar daarvoor hebben ze nood aan een testvloot. Daarom dat de ix35 Fuel Cell het levenslicht zag en tegen 2015 zouden er effectief 1.000 exemplaren moeten rondrijden op de wereldbol.

Bespaar je wel de moeite om nu vlug naar de Hyundai dealer te gaan om een ix35 Fuel Cell te bestellen, want dat is jammer genoeg nog niet mogelijk. Voornamelijk worden de wagens ter beschikking gesteld van lokale overheden of specifieke leasingmaatschappijen. De selectiemethode hield heel veel rekening met de praktische haalbaarheid, want het aantal tankstations met waterstof is nog heel beperkt. De eerste 17 exemplaren gaan overigens het stadsbestuur van Kopenhagen, waarmee het Hoge Noorden zich nogmaals bewijst als ecologische en technologische pionier.

Hyundai hoopt dat na de eerste productie de wereld echt klaar zal zijn voor auto’s op waterstof, zodoende dat ook particulieren de wagen kunnen aankopen. De Hyundai ix35 rolt vanaf 1 maart van de band in Ulsan, Zuid Korea en kreeg de recente ix35 facelift nog niet toegewezen. Een sprint naar 100 km/u uit stilstand is voorbij na 12,5 seconden, terwijl een topsnelheid van 160 km/u moet voldoen aan alle Westerse noden. Met een volle waterstoftank zou een bereik mogelijk zijn van 600 km, wat identiek is aan een ix35 op conventionele brandstoffen.

Hyundai ix35 Fuel Cell

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...