Preview: Koenigsegg Agera S Hundra

Koenigsegg Agera S Hundra
Koenigsegg verklapt wat het zal meebrengen naar Genève: de Agera S Hundra.

Enige tijd terug vroegen we ons af wat Koenigsegg met de teaser “celebrate 0 – 100 – 10” wou duidelijk maken. Koenigsegg heeft ons nu uit de onwetendheid geheven: het wordt een Agera S Hundra. We dachten dat het vieren van de honderste productiewagen met de Agera R Hundra reeds voorbij was, maar nu komt er dus ook een S-versie om het feestje in stijl verder te zetten.

De exclusieve Agera S Hundra krijgt duidelijk een koolstofvezel exterieur met 24-karaat bladgoud inleg. Verder is voorlopig weinig geweten over de hypercar, maar de S Hundra zou onder de motorkap wel eens een twin-turbo 5.0-liter V8 kunnen krijgen met een spectaculair vermogen van 1.030 pk en nog impressionanter koppel van 1.100 Nm. Een marteling voor het achterste rubber!

Naast de wagen zal Koenigsegg ook een gelimiteerde editie van het “0 to 100 in 10 Years” boek uitbrengen om de koffietafel op te fleuren. Een waar collector’s item! Het werk bevat driehonderd pagina’s en nooit eerder gezien materiaal. De geschiedenis van Koenigsegg vanaf het ultieme begin wordt erin uitgebreid uit de doeken gedaan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...