Preview: Land Rover ‘e-Defender’

Land Rover Electronic defender
Alhoewel de nieuwe Range ongetwijfeld de show zal stelen, komt Land Rover ook met een elektrische Defender naar Genève.

Niet minder dan zeven verschillende Defenders kregen een elektrische motor ingebouwd, die 94 pk en 330Nm koppel levert. De off-roaders werden ook voorzien van een 27 kWh lithium-ion batterij, die zorgt voor een bereik van 80 km. Bij het vuilere werk en bij lage snelheden zou de batterij tot acht uur meegaan! Ook een 7 kW snellader zou het mogelijk maken de batterij op te laden in een kleine 4 uren.

Om deze kracht over te brengen krijgen de elektrische Defenders een versnellingsbak met slechts één versnelling met ratio 2.7:1. Land Rover installeerde ook een nieuwe versie van hun Terrain Response System, dat samen met het 4×4-systeem heer en meester is op alle terrein. De luchtgekoelde batterij weegt wel 410 kg en wordt op de plaats van de dieselmotor geplaatst.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...