Nieuwe Ferrari Enzo komt naar Geneve

Ferrari F150 F70 Geneve
In Genève is er altijd veel moois te zien, maar als Ferrari aankondigt dat het een opvolger van de Enzo zal tonen, spitsen onze oren toch net iets meer.

De Enzo’s opvolger zou meer dan 800 pk krijgen en tegelijk amper 1.100 kg wegen. Cijfers die voor enorm veel vuurwerk moeten zorgen. Het lage gewicht zou voortkomen uit het gebruik van koolstofvezel. De kracht zou van een 6.3 liter grote V12-motor komen. De motor is afkomstig van de F12, maar onderging enkele aanpassingen. Want voor de opvolger van de Enzo is zelfs het beste nauwelijks genoeg. Nul naar honderd zou een kleine 3 seconden in beslag mogen nemen, de topsnelheid moet flink boven 350 km/u uitkomen.

De motor zou niet het enige aandrijfmechanisme zijn dat kracht naar de wielen stuurt. De motor zou 750 pk leveren, terwijl een elektromotor naar schatting een goede 100 pk zou leveren. Elektromotor? Inderdaad, ook Ferrari zou aan het experimenteren zijn met alternatieve aandrijvingen. Kopen? Reken gerust op flink wat meer dan een miljoen euro. Hieronder staat nog een nieuw plaatje van Ferrari’s nieuwste. Met een naar goede gewoonte onduidelijke afbeelding.

Ferrari_Teaser_Enzo_Geneve_F70_F150

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...