Officieel: Maserati GranTurismo MC Stradale 2013

Maserati GranTurismo MC Stradale 2013
Ook Maserati is volgende week van de partij in Genève en brengt de vernieuwde GranTurismo MC Stradale mee!

Stilstaan is achteruitgaan, dat weet iedereen. Daarom vernieuwde Maserati ook haar sportiefste model met het oog op het Autosalon van Genève. Visueel zien we lichte aanpassingen die in de lijn lopen met de GranTurismo Sport die vorige jaar in Genève het S model verving. Vooraan krijgen we vanaf nu een motorkap uit koolstofvezel en een centraal geplaatste luchtinlaat. Achteraan vinden we 2 gigantische uitlaatpijpen die terug centraal geplaatst werden. De 20″ velgen kregen ook een nieuw motiefje, al zijn er voldoende andere mogelijkheden.

Visuele aanpassingen allemaal goed en wel, maar bij een MC Stradale draait het toch nog steeds om de keiharde sportieve aspiraties. De 4.7-liter V8 – die ontwikkeld en gebouwd wordt door Ferrari – levert in het nieuwe model 460 pk en 520 Nm, wat 10 pk en 10 Nm extra is dan ervoor. Hoeveel kilogram de Maserati vermagerd is weten we nog niet, we weten wel dat de MC Race handgeschakelde versnellingsbak nog steeds aanwezig is. Hiermee is een topsnelheid mogelijk van 302 km/u. Gelukkig zijn er ook stevige keramische remmen van Brembo voorzien om de MC Stradale terug tot stilstand te krijgen.

Voor nog meer informatie en (live) foto’s zullen we nog even moeten wachten, net zoals omtrent de prijs. Momenteel betaal je €154.880 voor hardcore Maserati plezier in de MC Stradale en we verwachten dat de nieuwe prijs in dezelfde regionen zal blijven. In België zijn er toch een handvol exemplaren te spotten, hopelijk komt ook de nieuwe variant snel onze richting uit!

Maserati GranTurismo MC Stradale 2013

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...