Preview: Nissan GT-R Nismo

Nissan GT-R 2013
Nissan plant een “ultieme” GT-R te produceren onder een Nismo-badge.

Hoewel de Nissan GT-R ondertussen reeds vijf kaarsjes mocht uitblazen, bleef het uiterlijk van Godzilla nauwelijks aangeroerd. Elk jaar vinden de techniekers wel wat optimalisaties, waardoor de nieuwste GT-R zelfs een tiende van een seconde sneller naar de honderd sprint. Voor wie de tel kwijt is, de status is amper 2,7 seconden.

Maar voor de Takumi’s die hem in elkaar steken kan het nooit genoeg zijn. Daarom kondigde Nissan eerder deze week aan bezig te zijn met een “ultieme” GT-R, die volgend jaar gelanceerd zou worden. Wat we precies moeten verwachten, blijft nog koffiedik kijken, maar de Japanner krijgt alvast een Nismo-badge op de kofferklep.

Voor de hand liggend is verder de twin-turbo 3.8-liter V6, die ondertussen 550 pk en 630 Nm levert. Naast een verwachte toename van die cijfertjes krijgt de Nismo GT-R beslist een andere bodykit aangemeten en zal ook het interieur voldoende te distantiëren zijn van de ‘reguliere’ GT-R. Lang leve de Nismo heropleving!

Lees hier onze roadtrip met de Nissan GT-R MY2012 (+Video)

Roadtrip Test Nissan GT-R MY 2012

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...