Preview: Ford Ecosport en Tourneo Courier

Ford Ecosport
Ford heeft aangekondigd de Europese Ecosport mee te brengen naar Genève.

Op het autosalon van New Delhi vorig jaar toonde Ford de nieuwste Ecosport, een compacte SUV op basis van de Ford Fiesta. In Genève zal Ford nu ook de Europese versie voorstellen, klaar voor het Zwitserse achterland. De wagen wordt gepositioneerd onder de Kuga. Cijfertjes zijn er nog niet, maar we mogen volgens Ford alvast veel value-for-money verwachten.

Verder toont Ford ook de Tourneo Courier, een familieversie van de Transit Connect. De wagen zou nog later dit jaar gelanceerd worden. Al hopen we dat Ford volgende week ook iets spannender meebrengt naar de beursvloer, want met deze premières zal het beslist weinig potten breken.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Preview: Ford Ecosport en Tourneo Courier"

 1. ixke 28-02-2013 om 1:41

  Die eco-sportjes (in nieuwe trim) rijden hier sedert een paar maand rond in Bahia.
  Ze worden namelijk hier bij ons gebouwd (op zo’n 60km van Salvador, NO Brazilië)
  Gelukkig veel mooier dan het voorgaande model dat leek op een goedkope copie van de Freelander op een opgeklopt Fiesta-chassis
   
  Tropische groeten
   
  http://bahia.basix.cc

 2. ixke 28-02-2013 om 1:42

  Ohja, en in realiteit zien ze er belange zo groot niet uit als je van de foto’s zou denken …
   

 3. ixke 11-01-2014 om 0:42

  Hier in Brazilië rijdt de Ecosport ondertussen bijna een jaar rond en zoals het een braziliaans produkt betaamt (denk maar aan de VW Lupo) is de kwaliteit niet van de hoogste … in de laatste uitgave van Quatro Rodas (een tijdschrift zoals bvb de Automobielgids) is het Ecosportje 1.6 er nogal bekaaid uitgekomen na een 60.000km test … overdreven slijtage op de cylinders en nog wat andere prullen die niet echt door de beugel kunnen voor een moderne wagen, een volledige lijst met al de mankementen hier te lezen (in portugees wel te verstaan http://quatrorodas.abril.com.br/blogs/longaduracao/2013/12/23/acao-comparada/

  • TDB 11-01-2014 om 11:29

   De 1.0 EcoBoost-motor wordt gelukkig in Keulen geproduceerd 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...