Officieel: McLaren P1

Officieel: McLaren P1 supercar
De onthulling van de McLaren P1 is al eindeloos aan de gang, maar nu zijn er officiële foto’s naar buiten gekomen van het productiemodel!

Op zich kunnen we enkel maar gelukkiger worden bij de berichtgeving omtrent de nieuwe hypercar van de Britten uit Woking, maar ze moet ook niet overdrijven. McLaren haalt op de beursvloer in Genève het doek van de P1 en heeft daarmee een van de absolute salontoppers op de stand staan. We kregen al een designstudie, een concept, spyshots, interieurbeelden en nu eindelijk kanariegele beelden van het de P1 in productietrim.

Toen McLaren de wereld verraste in Parijs met hun P1 Concept geloofde niemand dat ze die bijzondere vormgeving zouden kunnen doortrekken naar het productiemodel, maar dat blijkt nu toch goed te lukken. Maar liefst 97% van het concept is identiek aan de P1 die vanaf de zomer van de band zal rollen. Vooraan werden er nog extra luchtinlaten geplaatst en achteraan krijgen we een nieuwe uitlaatunit.

Motorisch was er al wat officiële informatie naar buiten gekomen: de McLaren P1 krijgt maar liefst 916 pk mee! 737 daarvan zijn natuurlijke paarden uit de bekende 3.8-liter V8, de andere komen uit een elektromotor die de P1 overigens in staat stelt om 10 km volledig elektrisch te rijden. Altijd goed voor het groene imago van de toekomstige P1-rijder! Om het toch voldoende spannend te houden werd er ook een IPAS systeem geïnstalleerd. Hiermee krijg je een powerboost met een simpele druk op de (rode?) knop, een systeem wat we ook al zagen bij de Jaguar C-X75.

Qua cijfermateriaal gooit de P1 ook serieuze ogen, want een sprint uit stilstand naar 100 km/u is voorbij in minder dan 3 seconden. 200 km/u zou je bereiken in minder dan 7 seconden, terwijl je er 17 tellen over zal doen om 300 te bereiken. Bij 350 km/u is de pret voorbij, McLaren gelooft namelijk in een filosofie waarbij topsnelheid minder van belang is dan wegligging en prestaties.

Slechts 375 exemplaren zullen gebouwd worden van de McLaren P1, hopelijk ook in andere kleuren dan dit bijzonder geel. In vergelijking met die andere supercar van McLaren, de F1, is dat een serieuze toename. Toen zagen er maar 100 exemplaren – en enkele prototypes – het levenslicht, het ene exemplaar wordt al wat meer gebruikt dan het andere. Kostprijs van al dit lekkers is een goede £850.000, wat een miljoen euro is. Mocht je nog wat extra wensen hebben kan dat bedrag uiteraard nog wat oplopen, maar in deze prijsklasse mag dat geen probleem meer zijn..

Nu we ongeveer alle informatie hebben is het aftellen tot dinsdag 5 maart om hem in levende lijve te aanschouwen in Genève. Met eveneens de onthulling van de Ferrari Enzo opvolger zal het Autosalon van Genève de place 2 be zijn voor de vermogende petrolhead. Met nog een leuke onthulling van Koenigsegg en misschien wel Bugatti wordt het nog spannend om te zien welk model gaat lopen met de meeste media aandacht!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: McLaren P1"

  1. ixke 28-02-2013 om 1:38

    Meeeega geil ding !

Reageer

Reactie aan het plaatsen...