Meer details: Alfa Romeo 4C


Alfa Romeo lost nieuwe plaatjes en details van de 4C, een van de toppers in Genève.

Twee weken geleden maakte Alfa Romeo de hele autowereld blij met de aankondiging van de 4C, vandaag krijgen we ook wat extra plaatjes en de eerste cijfertjes. De Italianen zijn er in geslaagd maar liefst 240 pk te persen uit het aluminium 1750 turboblok. Schakelen gebeurt zoals eerder gezegd niet manueel, maar via een TCT-automaat met dubbele koppeling.

De Alfa Romeo 4C is met zijn 2,4 meter wielbasis en 1,18 meter hoogte lekker compact. De sportwagen pur sang krijgt een monocoque uit koolstofvezel en haalt een betere power-to-weight ratio dan maar liefst 1 pk/4 kg. Een kleine rekensom laat ons toe het gewicht van amper 960 kilogram te bepalen.

Hoe dan ook, de 4C is sowieso een van de pareltjes op het Autosalon van Genève. Ook het interieur is om van te snoepen. Wij kunnen niet wachten tot de wagen in het straatbeeld verschijnt. Geniet tot dan van onderstaande plaatjes!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...