Toyota Auris Sports Tourer komt naar Geneve 2013

Toyota Auris Sports Tourer
Toyota zal de Toyota Auris Sports Tourer officieel voorstellen op het autosalon van Genève 2013.

Voor het eerst introduceert Toyota een break-versie van de Auris. De nieuwe Toyota Auris Sports Tourer komt er met conventionele verbrandingsmotoren, maar zal zoals we dat gewend zijn van Toyota ook als hybride beschikbaar zijn. Dat maakt dat hij een uitstoot van amper 86 gram CO2 per km kan voorleggen, wat deze hybride wel eens fiscaalvriendelijk zou kunnen maken en bijgevolg interessant voor bedrijven.

Standaard beschikt de Toyota Auris Sports Tourer over een bagageruimte van 530 liter, maar wie de achterbank neervouwt, krijgt een immense laadruimte van 1.658 liter. En die achterbank neervouwen zou gemakkelijk moeten gaan, dankzij het EasyFlat systeem. Er zijn drie 12V stopcontacten voorzien en in de koffer vinden we zelfs een zaklamp terug. Met het Sleeppack kan de Auris tot 345 kg slepen.

De hybride motor levert 136 pk en sprint van nul naar honderd in 10,9 seconden. Hij wordt gekoppeld aan een CVT-automaat en kan een topsnelheid van 180 km/u bereiken. Naast deze benzinestoker zijn er nog 2 andere benzinemotoren: de 1.33 en de 1.6 die respectievelijk 99 en 132 pk leveren. Dieselen gebeurt met een 1.4 motor die 90 pk en 205 Nm levert of een 2.0 die 124 pk naar de voorwielen stuurt en 4,4 liter per 100 km verbruikt.

Toyota AUris Sports Tourer 2014

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...