Preview: Jeep Cherokee 2014

Jeep cherokee 2014 header
Jeep had de officiële onthulling eigenlijk gepland voor het autosalon in New York, maar lost nu toch al enkele persprenten.

De Jeep Cherokee staat niet bekend om de mooiste looks of meest speelse design en dat weten ze zelf ook. Meteen ook de reden voor extra moeite op vlak van poseren en belichting. Wat we dan toch te zien krijgen is vrij controversieel. De Crossover krijgt een gebogen grille, smalle koplampen en een wel heel geïmproviseerde motorkap. Tot slot ook wat plastic-accentjes, chroom randjes en een aflopende schouderlijn.

Jeep weigerde enige informatie te geven over de aandrijflijn, maar we vermoeden alleszins al een 2.4-liter TigerShark en een 3.2-liter V6. Misschien ook een 2.0 en 3.0-liter diesel voor Europese markt. Wat de productieversie ons ook moge brengen, Jeep belooft ons het volgende: “best-in-class capability, exemplary on-road driving dynamics and fuel economy improvements of more than 45 percent versus the outgoing mid-size SUV model.” De Cherokee 2014 zal worden geproduceerd in Ohio en de verkopen beginnen in het derde kwartaal van 2013.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: Jeep Cherokee 2014"

  1. claeys 23-02-2013 om 14:05

    Ik kijk al uit naar meer, eerlijk gezegd!
    Speciale, elegante neus….misschien niet helemaal gepast op een grote 4×4 en toch…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...