Preview: Hyundai Grand Santa Fe

Hyundai Grand Santa Fe 2013
In Genève toont Hyundai de Grand Santa Fé: zeven zitplaatsen en 607 liter bagageruimte!

Een rijtest met de nieuwe Hyundai Santa Fé zit er binnenkort op GroenLicht.be aan te komen, maar op de Grand Santa Fé is het wachten tot na Genève. De Koreanen zullen begin volgende maand immers de zevenzits versie van de SUV voorstellen. Eerder bracht het merk de wagen al naar Los Angeles, maar dit wordt de Europese versie!

De Hyundai Grand Santa Fé wordt 10 mm hoger, 5 mm breder en 225 mm langer dan de reguliere Santa Fé. De wielbasis is de volle 10 cm langer, wat resulteert in meer beenruimte. De Grand Santa Fé legt met een bagageruimte van 607 liter bovendien de beste waarden in zijn klasse voor en biedt voortaan zeven volwaardige zitplaatsen.

Onder de motorkap komt een 2.2-liter diesel met 197 pk gelinkt aan een zestraps automaat. De CO2-uitstoot bedraagt 192 g/km, maar op interessantere cijfertjes is het nog even wachten. Verder staat de wagen op 18- of 19-inch lichtmetalen velgen en krijgt de Grand Santa Fé een onderscheidende grille, voorbumper, mistlampen en natuurlijk een iets langer achterste.

Hyundai Grand Santa Fe

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...