Officieel: Citroen C3 2013

Citroen C3 2013
In Genève toont Citroën de nieuwe C3: dezelfde compactheid, maar frisser en zuiniger.

Citroën achtte de tijd rijp voor een vernieuwing van haar C3. Een niet meteen wereldschokkende verandering, maar toch een aangename opfrissing van de compacte stadswagen. De C3 werd iets dynamischer vormgegeven en krijgt voortaan een panoramische Zenith-voorruit, met als resultaat het beste zicht in het B-segment. Vooraan werd de nadruk gelegd op de chevrons en de integratie van LED-dagrijlichten, terwijl ook achteraan de lichtblokken vervangen werden en de reflectoren voortaan naar onderen verhuizen. Er is ook een nieuw exterieurkleur: ‘Bleu Encre’.

Binnenin werd de materiaalkeuze licht onder handen genomen en zijn er nieuwe afwerkingen mogelijk. Qua ruimte blijft de Citroën scoren met een kofferruimte van 300 liter en tal van andere vakjes in middenconsole en armsteun. En de nieuwe voorruit moet het gevoel van ruimte en vrijheid nog extra benadrukken, terwijl de gekende parfumeur de bestuurder en passagier nog steeds blijft bedwelmen. Maar de nieuwe C3 kan ook uitgerust worden met een achteruitrijcamera, parkeersensoren, bluetooth en een navigatiesysteem.

Onder de motorkap vinden we nieuwe PureTech driecilinder benzinemotoren, waarvan de 1.0-liter slechts 4,3 liter/100 km verbruikt en de 1.2-liter maar 4,5 liter. De kleinste levert 68 pk, laatstgenoemde 82 pk. Topper is de VTi met 120 pk, die zowel met manuele als automatische versnellingsbak verkrijgbaar is. Daarnaast zijn er ook 5 dieselmotoren beschikbaar, waarvan drie met microhybride e-HDI technologie. De pk’s gaan van 70 tot 115 pk, terwijl de CO2-uitstoot van de zuinigste amper 87 g/km bedraagt. De beste waarden in zijn categorie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...