Gelekt: BMW 4-Reeks Cabriolet

Spyshots BMW 4-Reeks F33
Hebben we hier alweer te maken met een vroegtijdig lek?

Autoconstructeurs doen er tegenwoordig alles aan om de komende modellen zo lang mogelijk stil te houden, maar meer en meer informatie glipt veel te vroeg richting het internet. Nu zijn er beelden opgedoken op de BMW fanforums van een productieklare BMW 4-Reeks Cabriolet. Vroeger ging die nog als 3-Reeks door het leven, maar BMW gooit de volledige naamstrategie vanaf nu over een andere boeg, waardoor we binnenkort nog meer verschillende BMW zullen herkennen in het straatbeeld. Of dit the real deal is valt moeilijk te zeggen, maar de lijnen lopen alvast vrij overeen met de 4-Reeks Coupé Concept. De basis voor zowel de Coupé als de Cabriolet zijn sinds jaar en dag identiek bij de Duitsers uit München.

Ook de productieplannen werden laatstleden gelekt en daaruit wisten we al dat de productie van de Coupé variant alreeds start in juli, de Cabriolet begint vanaf november van de band te rollen. Beide modellen worden gelanceerd met 2 motorisaties, namelijk een 428i en een 435i. In de toekomst zullen daar wel nog enkele andere opties bijkomen. De Cabriolet krijgt trouwens terug een stalen klapdak, waarmee de wagen een hoop bruikbaarder moet worden dan met een stoffen dak. Prijsmatig start de prijs voor een 3-Reeks Cabriolet rond de €42.000, en het valt te verwachten dat de prijs van de komende 4-Reeks Cabriolet zal stijgen. Misschien wordt deze 4-Reeks Coupé/Cabriolet wel de verrassing van BMW in Genève, en anders zien we hem wel verschijnen op het autosalon van Frankfurt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...